Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στον Νομό Έβρου, αν και τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μείωση της στάθμης των υδάτων.

Φωτορεπορτάζ – video: Αλέκος Βουτσαράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες εκκενώθηκε και ο οικισμός Μάνδρα του Δήμου Ορφέα λόγω της επικίνδυνης αύξησης των νερών του ποταμού Εβρου στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά περισσότερα από 200.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει, δεκάδες σπίτια, καταστήματα και κοινωφελείς υποδομές έχουν υποστεί ζημιές.

Από την υπερχείλιση σε δύο σημεία του αναχώματος του «Ωοειδούς», στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, πλημμύρισε μία μεγάλη έκταση του κάμπου συνολικής επιφάνειας 80.000 στρεμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά σπίτια στα Λάβαρα του Δήμου Ορφέα έχουν εκκενωθεί, καθώς και όλες οι κατοικίες στον Πόρο του Δήμου Φερών, αφού το χωριό αυτό υπήρχε κίνδυνος να κατακλυστεί από νερά. Επίσης έχουν «αδειάσει» 48 κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην παρέβρεια ζώνη. Αντίθετα απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τους οικισμούς Πυθίου και Πραγγίου του Δήμου Διδυμοτείχου, όπου τα νερά είχαν πλησιάσει την Τρίτη τα πρώτα σπίτια.

Καστοριά

Παραμένει ο κίνδυνος στην Καστοριά, καθώς η στάθμη της λίμνης έχει ήδη ανέβει 20 εκατοστά.

Οι «πόρτες» στην θέση Γκιολέ που ρύθμιζε τη στάθμη του νερού στη λίμνη, από την έλλειψη συντήρησης δεν ανοίγουν και το κανάλι που οδηγεί έως τον Αλιάκμονα ποταμό έχει καλυφθεί από μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια.

Επίσης μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα χιόνια που άρχισαν να λιώνουν, γεγονός, το οποίο αναμένεται να ανεβάσει επιπλέον τη στάθμη της λίμνης.

Συνολικά υπολογίζεται ότι στη λίμνη θα πέσουν 30 εκ κυβικά μέτρα νερού.

Διαβάστε επίσης:

Μειώνεται η στάθμη του νερού στον Έβρο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 07:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης