Στην προβλήτα Αδρίας του λιμανιού της Σούδας βρίσκεται αγκυροβολημένη από το μεσημέρι της Παρασκευής η θαλαμηγός «Mayan Queen IV» (Βασίλισσα των Μάγια) προερχόμενη από τους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός  ανήκει στον Μεξικανό Alberto Bailleres ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη θαλαμηγός είχε καταπλεύσει τον Αύγουστο του 2018 στο Μαράθι της Σούδας, ενώ λίγες ημέρες μετά «πρωταγωνίστησε» σε ένα περιστατικό που απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μέλη του πληρώματος είχαν αναφέρει στις Αρχές πως η 20χρονη υπέφερε από πρόσφατο χωρισμό, ενώ το θέμα απασχόλησε για πολλές ημέρες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Alberto Bailleres  μέσω της ιδιωτικής του εταιρείας χαρτοφυλακίου Grupo Bal κατέχει τις μετοχές της Industrias Peñoles, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης του Μεξικού. Η Penoles παράγει 25.000 κιλά χρυσού και 2.5 εκατομμύρια κιλά αργύρου ετησίως και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργύρου στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον ο Alberto Bailleres είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων El Palacio de Hierro, της μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας Grupo Nacional Provincial, ενώ έχει  μετοχές στη FEMSA, τον μεγαλύτερο εμφιαλωτή Coca- Cola στον κόσμο.

Η καθαρή περιουσία του Μεξικανού  εκτιμάται σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (Ιούνιος 2018), κάτι που τον καθιστά στον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο στο Μεξικό.

Η θαλαμηγός έχει μήκος 93 μέτρων, φιλοξενεί 16 άτομα σε 8 καμπίνες και διαθέτει 24 άτομα πλήρωμα. 

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης