Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.187 μετανάστες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 11:45
Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.187 μετανάστες
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει σε λίγη ώρα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες.

Στο λιμάνι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν Tera Jet, μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.

Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Patmos», το οποίο πρόκειται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.

Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης είχε προχωρήσει χθες σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 11:53