Στο μικροσκόπιο οι «ύποπτες» συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 08:50
Στο μικροσκόπιο οι «ύποπτες» συντάξεις
«Ύποπτες» θεωρούνται 9.371 συντάξεις λόγω θανάτου (χήροι/χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα), μετά τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων που ανήκουν στο Δημόσιο, τις οποίες διενήργησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των μητρώων του υπουργείου με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παρουσιάσθηκαν τη Μ. Τρίτη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστος Ντούσκας.

Οι «ύποπτες» συντάξεις αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο, όπως αναφέρει το «Βήμα». Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η σχετική λίστα παραδόθηκε ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή της με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και, αν χρειαστεί, να αναληφθούν νομικές ενέργειες.

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων στις συντάξεις αιτία θανάτου πραγματοποιούνται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται για 499.803 συντάξεις, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και οι 114.288 από τον ΟΑΕΕ. Εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 09:13