«Φύλλο και φτερό» γίνονται όλες οι συμβάσεις των στελεχών σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των οποίων οι μηνιαίες αμοιβές ξεπερνούν τα 6.090 ευρώ.

Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, έδωσε εντολή να διενεργηθούν διαχειριστικοί έλεγχοι τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα των τελευταίων 6 ετών. Εφόσον λοιπόν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν μισθοί που υπερβαίνουν το συγκεκριμένο ποσό, θα πρέπει να γίνει καταλογιστική πράξη και στη συνέχεια να επιστραφεί το υπερβαίνον ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα διερευνήσουν εάν οι διοικητές ή στελέχη των ανωτέρω Οργανισμών – Υπηρεσιών, απολαμβάνουν τέτοιους μισθούς. Σε περίπτωση που αυτό λοιπόν διαπιστωθεί, οι συμβάσεις αυτές θα κηρυχθούν ανίσχυρες και άκυρες, καθώς υπερβαίνουν τον μισθό των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ε.Τ, θα ελεγχθεί εάν ανάμεσα στα άτομα που λαμβάνουν τέτοιους μισθούς υπάρχουν πολυθεσίτες και, εάν ναι, αν έχουν υποβάλει σχετική δήλωση. Επίσης, θα ερευνηθεί αν κάποιος από αυτούς είναι ήδη συνταξιούχος, ενώ από «κόσκινο» αναμένεται να περάσουν τα συμβόλαια στελεχών, παρουσιαστών, ηθοποιών και άλλων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα και αν προηγήθηκε διαγωνισμός ή υπήρξε απευθείας ανάθεση, οπότε και θα θεωρηθούν άκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης