Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν οι καταγγελίες για παράνομα σφαγεία αλόγων, στον απόηχο του μεγάλου διατροφικού σκανδάλου που όπως όλα δείχνουν έχει περάσει και τις πύλες της χώρας μας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διάταξε έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι καταγγελίες για γερασμένα ή υποσιτισμένα άλογα τα οποία διοχετεύονται στα παράνομα σφαγεία με στόχο να πωληθούν στη συνέχεια ως βοδινό ή αρνίσιο κρέας! Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τέτοια σφαγεία έχουν εντοπιστεί κυρίως στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι, εκτός από άλογα σ’ αυτά φτάνουν ακόμα και γαϊδουράκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο βασικός προορισμός του λαθρεμπορίου αλόγων είναι η Ιταλία ενώ απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων. Όπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις τα άλογα αγοράζονται από 300 ευρώ έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία. Αν και η ελληνική νομοθεσία περιλαμβάνει αυστηρές προδιαγραφές για τη μεταφορά των ιπποειδών στο εξωτερικό, το Λιμενικό ουσιαστικά αδυνατεί να ελέγξει τα κοντέινερ με τα άλογα που φεύγουν στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης