Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βιασμός 5χρονης στην Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014, 11:18
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βιασμός 5χρονης στην Ξάνθη
Ένα πρωτοφανές έγκλημα στη Γλαύκη της Ξάνθης εις βάρος ενός 5χρονου παιδιού ερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επικαλείται δημοσίευμα σε θρακιώτικη ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στην ερώτηση, τον Αύγουστο του 2010, ένα 5χρονο κοριτσάκι βιάστηκε από τρία άτομα στην τουαλέτα του τζαμιού της Γλαύκης, αλλά μέχρι σήμερα οι φερόμενοι ως δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Στο κείμενο υπάρχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις οποίες ο βιασμός ήταν ο δεύτερος κατά σειρά σε βάρος της 5χρονης και οι δράστες χρησιμοποίησαν ακόμη και ξύλα στα γεννητικά όργανα του παιδιού, με πρωτοφανή αγριότητα και σαδισμό.

Αναφέρεται ακόμη ότι παιδοψυχίατρος που εξέτασε το κοριτσάκι επιβεβαίωσε τα εγκλήματα του βιασμού.

Επίσης, όπως σημειώνεται στο κείμενο, στην αρχή θεωρήθηκε πρωταγωνιστής της άγριας εγκληματικής πράξης ο πατέρας του παιδιού, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οι δράστες του βιασμού ήταν ο αδελφός του (θείος της μικρής) με δύο ακόμη ανηλίκους, ο ένας ηλικίας 12 ετών (γιος του) και ο άλλος φίλος του.

Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκύπτει ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες, η μία το 2013 και η δεύτερη το 2014, οι οποίες εκκρεμούν όμως στην ανάκριση.

Με την πρώτη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου κατ΄ εξακολούθηση.

Με τη δεύτερη ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ΄ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ΄ εξακολούθηση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014, 11:27