Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. 213 προφίλ παιδεραστών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 17:25
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. 213 προφίλ παιδεραστών

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό.

Ο 53χρονος φέρεται να είχε προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές για ενήλικους και μέσα από αυτές «ψάρευε» τους υποψήφιους «πελάτες».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 213 άτομα από αντίστοιχα προφίλ - με αυτό που είχε φτιάξει για την 12χρονη ο 53χρονος - τον προσέγγισαν.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως βιαστής του παιδιού, αλλά και κάθε άλλον που θα εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικός υπολογιστής του 53χρονου γίνονται «φύλλο και φτερό», καθώς από την ταυτοποίηση ατόμων αναμένεται να προκύψουν νέοι κατηγορούμενοι και νέα εντάλματα σύλληψης. Ήδη, έχει γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα των μηνυμάτων τα οποία δεν παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον και η προσοχή έχει στραφεί στα πρόσωπα τα οποία έδειξαν… ενδιαφέρον για την 12χρονη.

«Ένα μήνυμα που περιέχει χρηματική συναλλαγή ή σημείο ραντεβού, δεν είναι το ίδιο με ένα μήνυμα με απλό χαιρετισμό», λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση. 

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη δυο φορές κατάθεση από το ανήλικο κορίτσι και είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι της καθώς δεν ξεχνούν ότι πρόκειται για ένα… παιδί. Στόχος τους είναι, όταν θα έχουν αρκετά στοιχεία και για αλλά άτομα, τότε να ζητήσουν την επιβεβαίωση της 12χρονης, η οποία φέρεται να έχει πει ότι «πήγε σε 10 με 15 ραντεβού τα οποία τις είχε κανονίσει ο 53χρονος».

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εκτιμούν ότι είναι αρκετά περισσότερα τα άτομα τα οποία πλήρωσαν για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους με μια… 12χρονη. 

Τι περιλαμβάνει η δίωξη για τον 53χρονο

Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ σήμερα ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του 53χρονου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 17:39