Το τραύμα που έφερε στον δεξί του καρπό ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας του ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση, Θόδωρου Βουγιουκλάκη.

Το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί εάν στον καρπό του άτυχου νεαρού υπάρχουν μία ή δύο τομές. Σύμφωνα με το «Έθνος» εάν οι τομές είναι δύο τότε η πρώτη αποτελεί το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού» που σημαίνει ότι ο αυτόχειρας αρχικά επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του αλλά μετάνιωσε εξαιτίας του έντονου πόνου που αισθάνθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λεπτά όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές. Παράλληλα, αναφέρουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Ο κ. Βουγιουκλάκης αναμένει τις ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Η σορός είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να ”σπάσει” και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης