Ο βαρυποινίτης Σπύρος Στρατούλης, ο οποίος βρίσκεται στην 57η ημέρα απεργίας πείνας, εισήχθη σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο 41χρονος κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας έχει συμπληρώσει 21,5 έτη στη φυλακή, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ληστείες.

Τα τελευταία δύο χρόνια απέκτησε το δικαίωμα ολιγοήμερων αδειών, το οποίο, ωστόσο, του στερείται εκ νέου, καθώς σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ενεπλάκη σε επιθέσεις μεταξύ ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο ίδιος ο Σ. Στρατούλης όσο και η υπεράσπισή του έχουν καταγγείλει ότι οι ενδείξεις για την εμπλοκή του στην παραπάνω υπόθεση είναι ανύπαρκτες, επισημαίνοντας πως το μοναδικό στοιχείο που χρησιμοποιούν οι Αρχές εναντίον του συνίσταται σε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Όπως αναφέρει σε γράμμα του στις 11 Νοεμβρίου, μέσα από τις φυλακές Λάρισας: «ξεκίνησα απεργία πείνας, καταγγέλλοντας την ποινική μεταχείρισή μου από τις Αρχές, σχετικά με την εμπλοκή μου με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες, που αφορούν την ένταξή μου σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση των αδειών εξόδου μου από τη φυλακή, ως επακόλουθο της δίωξης που μου ασκήθηκε».

Με πληροφορίες από το larissanet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης