Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά με τιμές αρχηγού κράτους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, 14:12
Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά με τιμές αρχηγού κράτους
Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία θα παραμείνει για τρεις ημέρες στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο με αφορμή την 97η επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων.

Στο διάστημα αυτό οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν το σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού.

Είναι η πρώτη φορά που η ιερά εικόνα της προστάτιδος των απανταχού Ποντίων μεταφέρεται σε στρατόπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Η Κυρία Θεοτόκος είναι διαχρονικώς στενά συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων είναι η προστάτις» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας και Καμπανίας στην πνευματική περιοχή του οποίου υπάγεται η ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά.«Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Έρχεται στην Αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν» ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, διότι «με το έργο και τους αγώνες τους διατηρούν ζωντανή τη μνήμη 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού». Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους αδελφούς Αρμενίους.

Πρώτη με προτροπή του κ. Καμμένου προσκύνησε την ιερά εικόνα η ηλικιωμένη Ελισάβετ Αλεξανδρίδου, Πόντια στην καταγωγή, η οποία θα είναι μεταξύ των Ποντίων που θα τιμηθούν στην αυριανή επετειακή εκδήλωση Μνήμης στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στην τελετή παρευρέθη σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος Γεώργιος Τανιμανίδης και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων.

Στην επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας συμμετείχε επίσης άγημα της προεδρικής φρουράς με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά. Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο υπουργείο για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα από τη λεγόμενη «Πύλη Ανωτάτων» επί της λεωφόρου Μεσογείων και σε απόσταση περίπου 100  μέτρων από την κυρία είσοδο του «Στρατοπέδου Παπάγου».
Οι ώρες επίσκεψης είναι οι εξής:
- σήμερα από τις 14.00 έως τις 21.00
- το Σάββατο από τις 07.00 έως τις 21.00
- την Κυριακή από τις 07.00 έως τις 14.00.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, 15:06