Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας παραπέμπονται δύο υπάλληλοι του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και μετά την ολοκλήρωση σχετικής ΕΔΕ που είχε διαταχθεί.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από επώνυμη καταγγελία που έγινε στο διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο από τον αδελφό φιλοξενούμενης στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό της λείπουν 39.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μία από τις δύο υπαλλήλους παραπέμπεται για τις σοβαρές παραβάσεις «της αποκτήσεως οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος της ιδίας της υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή με αφορμή αυτά», ενώ η δεύτερη για «αμελή εκπλήρωση καθήκοντος».

Επίσης, αποφασίστηκε η διενέργεια συμπληρωματικής Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα από υπαλλήλους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών, σχετικά με την φύλαξη και διαχείριση των τραπεζικών βιβλιαρίων και των αστυνομικών ταυτοτήτων των φιλοξενουμένων σ’ αυτό.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθη στο τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Η ΕΔΕ ανατέθηκε στη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας Γεωργία Λιακέα. Το πόρισμά της πέρασε από το Δ.Σ. του νοσοκομείου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να παραπέμψει στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας τις υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα της ΕΔΕ, ο αδελφός φιλοξενούμενης στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών κατήγγειλε ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό της λείπει σημαντικό χρηματικό ποσό με συναλλαγές (αναλήψεις ή μεταφορά σε άλλο λογαριασμό) που είχαν γίνει σε τραπεζικά καταστήματα σε πόλεις γύρω από τα Φιλιατρά.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η μία από τις υπαλλήλους ισχυρίστηκε ότι θα έδινε πίσω τα χρήματα που πήρε, αλλά αν και πέρασε αρκετός χρόνος αυτό δεν έγινε. Η υπάλληλος -στο λογαριασμό της οποίας φέρεται ότι πήγαιναν τα χρήματα- στην απολογία της σημειώνει ότι τα είχε δανειστεί με σύμφωνη γνώμη και της φιλοξενούμενης στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών αλλά και του αδελφού της που έκανε την καταγγελία – εξηγήσεις ωστόσο που όπως φαίνεται δεν έπεισαν την διενεργούσα την ΕΔΕ, κάτι που άλλωστε αναφέρει και στο πόρισμά της. 

Από εκεί και πέρα, με αφορμή την ΕΔΕ προέκυψαν και άλλα σημαντικά στοιχεία για την διαχείριση των τραπεζικών βιβλιαρίων και των λογαριασμών, γι’ αυτό και το Δ.Σ. του νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια συμπληρωματικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν τα πάντα.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης