Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συζητηθεί στο πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών η φραστική επίθεση του ιερέα στην Καλλιθέα σε βάρος μιας άνεργης τρανς γυναίκας στην Καλλιθέα.

Υπόμνημα στο Πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών το οποίο πρόκειται να συγκληθεί προκειμένου να συζητήσει την επίθεση του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας εναντίον τράνς γυναίκας, λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, έχει καταθέσει η δικηγόρος της, Αγγελική Σουγλέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, όμως ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αποκαλώντας τη «άντρα με β@@@α».

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος διεμήνυσε στον ιερέα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, αλλά και σε όσους έχουν παρόμοιες απόψεις, ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη «ανεξαρτήτως διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης