Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δηλώνει η ΓΣΕΕ, με αφορμή τα πρόσφατα σχέδια για εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η εργατική συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «H ΓΣΕΕ στηρίζει απόλυτα τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταγγέλλοντας συγχρόνως τη διοίκηση της εταιρείας για την απαράδεκτη και εκβιαστική της συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «πρόταση» για εργασία μιας (1) ημέρας την εβδομάδα ή τέσσερις (4) ημέρες το μήνα ξεπερνά κάθε αντεργατικό και νομικό όριο μιας και οδηγεί τους εργαζομένους στην ανεργία, αλλά και το ναυπηγείο στην απαξίωση και στο κλείσιμο.

Οι συμβατικές υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στο Ελληνικό δημόσιο είναι τεράστιες και δεν παραγράφονται.

Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία δεν θα ανεχθούν το νέο εκβιασμό της εταιρείας γι’ αυτό θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα προς την Διοίκηση και τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση, στη καταβολή των δεδουλευμένων, στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και στη λειτουργία του ναυπηγείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:ert
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης