Στο πλευρό των εισαγγελέων διαφθοράς που έχουν μπει στο «μάτι του κυκλώνα» για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη η οποία συμμετέχει στο ενιαίο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Η κ. Ζαΐρη, επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος παίρνει δημόσια θέση, με δήλωσή της που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω και των τελευταίων εξελίξεων. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με τη δήλωσή της, προσφέρει «στήριξη» τους εισαγγελείς διαφθοράς λέγοντας πως «οι συνεχείς δημόσιες επιθέσεις που δέχεται η Δικαστική Εξουσία είναι παλαιά και γνώριμη μέθοδος παρέμβασης στο έργο της, στην οποία απαντά έμπρακτα η σθεναρή αντίσταση των συναδέλφων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός θέτει ως πρωταρχικό το θεσμικό ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τονίζει:

«Η ακατάπαυστη διαστρέβλωση και εκμετάλλευση, όσων δικαστικών πράξεων ενδιαφέρουν διάφορα κέντρα εξουσίας, είναι πράξεις εσκεμμένης δυσφήμισης του έργου μας, στην οποία δεν πρέπει να εθιστούμε.Αποτελεί ιστορική ευθύνη όλων των Λειτουργών της Δικαιοσύνης η με κάθε τρόπο πρόληψη και καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και απαιτείται συνεχής εγρήγορση για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού μας ρόλου, την οποία δεν επιδιώκουμε για προσωπική μας ωφέλεια αλλά για την βελτιστοποίηση της Έννομης Τάξης της Χώρας μας.Με τις λίγες αυτές γραμμές ενώνω την φωνή μου με εκείνες των συναδέλφων μου, προκειμένου να μοιραστώ με τον Ελληνικό Λαό την αγωνία όλων μας για το μέλλον της Δικαστικής Ανεξαρτησίας, που συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης