Στο αρχείο τέθηκε και πάλι η δικογραφία για τη βομβιστική επίθεση έξω από σπίτι του τότε βουλευτή της Ν.Δ. και νυν δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, στις 22 Ιανουαρίου του 2001 καθώς ούτε από την έρευνα που διενήργησαν οι εφέτες ανακριτές προέκυψε κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα των δραστών.

Οι εφέτες ανακριτές αποφάσισαν την αναστολή της ποινικής δίωξης που είχε ασκηθεί κατ’ αγνώστων δραστών κρίνοντας πως δεν συγκεντρώθηκαν ικανά στοιχεία για να μπορέσουν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Άλλωστε, και ο φυγόποινος επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για εμπλοκή σε υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος και έκανε τις καταγγελίες εμπλέκοντας στην υπόθεση το όνομα του δικηγόρου Π. Μαντούβαλο δεν παρουσιάστηκε ποτέ για να καταθέσει ενώ εξακολουθεί να καταζητείται απ’ την Αστυνομία. Έτσι, ο φάκελος πήρε και πάλι το δρόμο για το αρχείο και θα ανασυρθεί μόνο αν προκύψουν νέα στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση αυτή είχε αρχικά θεωρηθεί ως υπεύθυνη η 17Ν η οποία ωστόσο στη συνέχεια αποσυνδέθηκε ποινικά απ’ αυτή. Ο φάκελος ανασύρθηκε τον περασμένο Μάιο απ’ το αρχείο μετά τις καταγγελίες του Γ. Μπολέτση και ανατέθηκε για περαιτέρω έρευνα στους εφέτες ανακριτές που χειρίζονται υποθέσεις τρομοκρατίας. Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης