Στο σφυρί το εξοχικό του Πικάσο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 21:48
Στο σφυρί το εξοχικό του Πικάσο
Ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος είχε την Ελλάδα στην καρδιά του. Το απέδειξε αγοράζοντας μια μοναδική ιδιοκτησία 200 στρεμμάτων με μια εντυπωσιακή πέτρινη έπαυλη στη Μεγαλόνησο, ένα νησί που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Πεταλιών στον Ευβοϊκό κόλπο.

Ο ζωγράφος αγόρασε το ακίνητο από την οικογένεια Εμπειρίκου. Στη συνέχεια την περιουσία ανέλαβαν τα παιδιά του Πικάσο, τα οποία διατηρούν τα δικαιώματα μέχρι σήμερα.

Στη Μεγαλόνησο ή Ρώσσα υπάρχουν κι άλλες ιδιοκτησίες, ωστόσο, μόλις μαθεύτηκε ότι τα παιδιά του Πικάσο αποφάσισαν να πουλήσουν το οικόπεδο με το αναπαλαιωμένο κτίσμα, αμέσως κινήθηκε το διεθνές real estate.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το ακίνητο κοστολογήθηκε μεταξύ 15 και 20 εκατ. ευρώ, όμως φαίνεται ότι η Παλόμα Πικάσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αποχωριστεί την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με το «Έθνος», για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ένας ζάπλουτος Άραβας, πιθανότατα επενδυτής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του πετρελαίου, ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ένας Ισραηλινός και Βρετανοί που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή ως νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας με έδρα την Αγγλία και οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε όλο το νησί.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 21:49