Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη διαδικασία απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει με ΕΚΤ, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία «την από 4 Νοεμβρίου 2011 εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η άρση των περιορισμών στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, που επέρχεται με τον Ν. 3919/2011, προσκρούει σε μια σειρά συνταγματικών διατάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υλοποίηση της απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος έρχεται σε σύγκρουση με τον Κώδικα άσκησης του Ιατρικού επαγγέλματος, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, ενώ βρίσκεται σε αντίθεση και με την ισχύουσα νομοθεσία. Η απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιομορφίες της ελληνικής επικράτειας, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης