Στο «σκαμνί» ο πρώην δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 15:54
Στο «σκαμνί» ο πρώην δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης
Τελειωμό δεν έχουν οι δικαστικές περιπέτειες για τον πρώην δήμαρχο Τοπείρου Ξάνθης κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες τέθηκε σε αργία καθότι καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος από το Εφετείο Θράκης.

Αυτή τη φορά ο κ. Χατζηευαγγέλου θα βρεθεί, εκτός απροόπτου, αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη στις 14 Ιανουαρίου 2014, κατηγορούμενος πως ενεργώντας με πρόθεση «παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του, με σκοπό να βλάψει άλλον».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηευαγγέλου κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του αρνήθηκε να παραδώσει αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής στον επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή» Θωμά Μίχογλου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων μπορούν να ζητούν από τον δήμαρχο πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο δε δήμαρχος οφείλει να παρέχει πληροφορίες εντός μηνός, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή» κατέθεσε τη με αριθμό πρωτοκόλλου 2400 και ημερομηνία 10-3-2011 αίτησή του με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων και πλήρη αντίγραφα όλων των αποφάσεων της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου των ετών 2009 και 2010, στοιχεία που κατά την κρίση του ήταν χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του ως εκπροσώπου δημοτικής παράταξης, εντούτοις ο κ. Χατζηευαγγέλου ουδέποτε του παρέδωσε τις αποφάσεις, αρνούμενος να παρέχει τις απαιτούμενες κατά τον νόμο πληροφορίες.

Πηγή: thrakitoday

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 16:09