Χρέη .. προγράμματος του ΣΚΑΪ καλείται να κάνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφασίζοντας την ακριβή ώρα προβολής του Survivor. 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει εάν κάνει δεκτή την προσφυγή που κατέθεσε ο ΣΚΑΪ μετά τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το περιεχόμενο του εν λόγω προγράμματος. Η όποια κρίση του ΣτΕ θα καθορίσει ουσιαστικά και την ώρα μετάδοσης της εκπομπή Survivor, δηλαδή εάν θα είναι πριν ή μετά τις 9 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΣΡ επέβαλε στον ΣΚΑΪ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων.

Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Έτσι, κατά το ΕΣΡ, δεν μπορεί να προβάλλεται το Survivor πριν τις 9 το βράδυ γιατί με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΪ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική αυτή παράβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τηλεοπτικός σταθμός, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

Μάλιστα, ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός επικαλείται στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ ΄ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί. Το Survivor είναι παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα οικογενειακής τηλεθέασης (ψυχαγωγία σε συνέχειες), σημειώνει ο ΣΚΑΪ και έχει προβληθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις 9μ.μ. χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης