Στο ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής της ΠΟΣΠΕΡΤ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 10:28
Στο ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής της ΠΟΣΠΕΡΤ
Κρίσιμη μέρα για την ΕΡΤ, καθώς ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφασίσει επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ζητεί να ανασταλεί - έστω και προσωρινά - η απόφαση της κυβέρνησης να «σιωπήσει» η ΕΡΤ, μέχρι να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου η κύρια προσφυγή στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, είναι εκείνος που θα αποφασίσει εάν υπάρχει ουσιαστική νομική βάση στην αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, έτσι ώστε να εκδώσει προσωρινή διαταγή για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Στην προσφυγή η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, «η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι παράνομη, καθώς δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Όμως, πάσχει και από αιτιολογία, αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πώς επέρχεται η επιβάρυνση αυτή».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 11:16