Έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συγκεντρωθούν αύριο το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής, αψηφώντας το κρύο, καθώς εκδικάζεται η προσφυγή τους κατά της ανανέωσης της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στη θέση Οβριόκαστρο.

Οι κάτοικοι, σε συνέχεια της κινητοποίησής τους, θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τα γραφεία της τράπεζας EFG Eurobank, που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ που ξεκίνησαν εναντίον της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής απέστειλαν ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank Σπύρο Λάτση, ενημερώνοντάς τους για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα διεθνές μποϊκοτάζ εναντίον της Eurobank.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Λαυρεωτικής: «Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank».

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή, οι κάτοικοι γνωστοποιούν ότι «προτίθενται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από τους οποίους θα ζητηθεί να πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας Eurobank».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτίθενται, επίσης, «να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων, με στόχο την αποτροπή της κατασκευής χωματερής στην Κερατέα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης