Mε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσπαθεί ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης να …γλυτώσει τα πρόστιμα, ύψους 135.000 ευρώ που του επιβλήθηκαν για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος κρατείται, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει σε δωμάτιο του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, αμφισβητεί τη νομιμότητα των προστίμων προβάλλοντας μια σειρά τυπικών λόγων για τους οποίους δεν θα έπρεπε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς να του επιβληθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για 12 πρόστιμα τα οποία θα πρέπει να πληρώσει για τα «έργα και τις ημέρες του» στην Proton Bank, αφού, σύμφωνα με το πόρισμα ειδικού ελέγχου «ως πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας άσκησε ανεπαρκή εποπτεία επί των υπαλλήλων, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών της επίμαχης Τράπεζας, με αποτέλεσμα την πλημμελή εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από την τραπεζική νομοθεσία.».

Με την προσφυγή του ο κ. Λαυρεντιάδης ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η εν λόγω απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έγιναν …δημόσια οι συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής πιστωτικών και ασφαλιστικών θεμάτων η οποία επέβαλε τα πρόστιμα. Επιπλέον, ισχυρίζεται πως δεν είχε κληθεί νωρίτερα σε ακρόαση ενώ κατηγορεί την επιτροπή πως δεν είχε νόμιμη συγκρότηση, καθώς συμμετείχαν έξι διευθυντές της ΤΕ, οι οποίοι εκ της θέσεως τους δεν έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, όπως επιβάλλει το άρθρο 130 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά συνέπεια , σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, η επίμαχη επιτροπή δεν έχει τα «εχέγγυα της ανεξαρτησίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης