Ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδίων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναζητά η Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία και άλλες περιοχές της χώρας.

Στο «στόχαστρο» μπαίνουν όχι μόνο οι πιθανοί εμπρηστές που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων αλλά και οι καταγγελίες για ολιγωρία των υπευθύνων και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχουν αρχίσει να συλλέγονται στοιχεία  σχετικά τόσο με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών, όσο και με τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να βάλουν στο μικροσκόπιο όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν εκ δόλου, όπως ο εμπρησμός δάσους, αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που όφειλαν είτε να αποτρέψουν, είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας που ανέλαβε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τις φωτιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία, μετά την παραγγελία της προϊσταμένης κυρίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, αλλά και οι κατά τόπους Εισαγγελίες, θα διερευνήσουν τους χειρισμούς έγιναν στο στάδιο της πρόληψης αλλά και της κατάσβεσης των πυρκαγιών προκειμένου να διαπιστώσουν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις των κατά το νόμο υπευθύνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης