Τους φορολογουμένους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο από τους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα ελέγχει κατά προτεραιότητα η εφορία.

Με εγκύκλιό της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογουμένων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές της ΓΓΔE προπηλακίζονται από τους φορολογουμένους, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον έλεγχο.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν πρόκειται να γλυτώσουν τον έλεγχο, αλλά αντίθετα θα καταγράφονται και θα ελέγχονται κατά πρώτη προτεραιότητα.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για τη διευκόλυνση του ελέγχου, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης