Το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΕΚΑΒ Καβάλας ο πρόεδρος του, κ. Καρακατσιανόπουλος, συνάντησε αφού είχε δει από κοντά το εντευκτήριο που θα παραδοθεί σύντομα στο ΕΚΑΒ Καβάλας, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων σε αυτό. Ειδικότερα συνάντησε τον πρόεδρο Δημήτρη Πουλόπουλο και τον γενικό γραμματέα Κώστα Τσιτσιλικάκη.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος απάντησε θετικά στα αιτήματα που του τέθηκαν. Φαίνεται λοιπόν ότι το ΕΚΑΒ στην Αθήνα έχει στο σχέδιο να δημιουργήσει νέο τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο. Αυτό θα γίνει με την ευκαιρία πρόσληψης 100 νέων εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, διαδικασία που προχωρά, από την οποία φαίνεται ότι θα επωφεληθεί η Καβάλα και η Θάσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσωπικό αυτό ή κάποιο από αυτό, θα στελεχώσει το νέο τομέα του ΕΚΑΒ στον Πρίνο, στον οποίο το σχέδιο αναφέρει ότι θ΄ απασχοληθούν και οι οδηγοί ασθενοφόρων του κέντρου Υγείας Πρίνου.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ήταν θετικός και όπως είπε θα υλοποιήσει τη συγκεκριμένη πρόταση. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καβάλας ότι έρχονται στην Κομοτηνή 14 νέα ασθενοφόρα, που θα μοιραστούν στα ΕΚΑΒ των πέντε νομών.

Άκουσε τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Καβάλας να του ζητούν, να δημιουργηθεί στην πόλη μας, μια ειδική μονάδα έκτακτων περιστατικών, ν΄ αγορασθεί και να χρησιμοποιείται από το ΕΚΑΒ Καβάλας ένα μικρότερο των ασθενοφόρων όχημα, που θα μπορεί να φτάνει στους στενούς δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν τη συνάντηση με τον κ. Καρακατσιανόπουλο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Δημήτρης Πουλόπουλος, είπε τα εξής: «Τα προβλήματα είναι πάγια στο ΕΚΑΒ της Καβάλας και γενικότερα στο ΕΚΑΒ, αλλά λόγω των εξελίξεων σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού στα κέντρα υγείας και την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, διότι είμαστε αναγκασμένοι δύο βάρδιες τουλάχιστον να τις καλύπτουμε από την έδρα μας εδώ στην Καβάλα, να καλύπτουμε όλο το νομό με τρία ασθενοφόρα. Πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο ν΄ ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου. Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι φυσικά, όπως – εντάξει το γνωρίζει ο πρόεδρος γιατί προέρχεται από το χώρο του ΕΚΑΒ αλλά θα πρέπει να το επαναλάβουμε – η παλαιότητα των οχημάτων, η έλλειψη νέων οχημάτων, η έλλειψη προσωπικού, όλα αυτά για το καλό, για την ασφάλεια και την καλή ανταπόκρισή μας στο καθήκον μας».

ΠΗΓΗ: proininews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης