Συγκλονιστικές, βίαιες και σίγουρα σκηνές που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, απεικονίζονται σε βίντεο που τράβηξαν μετανάστες από τα κινητά τους, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου, μετά από την απόπειρα αυτοκτονίας ενός μετανάστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Το βίντεο αναρτήθηκε από έναν Αφγανό που πρόσφατα έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία
Στο βίντεο, που αναρτήθηκε από έναν Αφγανό που πρόσφατα έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, απεικονίζεται ένας μετανάστης που έχει ανέβει στα κεραμίδια ενός κτηρίου και απειλεί να αυτοκτονήσει, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να τον εμποδίσουν και παράλληλα απωθούν βίαια τους υπόλοιπους, που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Σε χρονική σειρά παρακολουθούμε: Στο πρώτο βίντεο κρατούμενος προερχόμενος από το Αφγανιστάν έχει σκαρφαλώσει στην στέγη του κτηρίου του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου και αποπειράται να αυτοκτονήσει και τα ΜΑΤ καλούνται για να αντιμετωπίσουν το συμβάν. Στο δεύτερο βίντεο οι άλλοι κρατούμενοι βλέποντας απο τα παράθυρα τα ΜΑΤ και τον συγκρατούμενο τους στην σκεπή φωνάζουν, μερικοί δε από αυτούς βγαίνουν έξω από το κτίριο.

Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν όσους βγαίνουν έξω και κάνουν χρήση χημικών. Κρατούμενοι από τα παράθυρα παρακαλούν τα ΜΑΤ να φύγουν για να μην αυτοκτονήσει ο κρατούμενος που είναι στη στέγη. Οι εικόνες κολαστηρίου συνεχίζονται στο τρίτο βίντεο όπου τα ΜΑΤ επιτίθενται σε κρατούμενους μετανάστες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και αρνούνται να μπουν στο κτίριο. Στο τέταρτο βίντεο παρακολουθούμε μέσα στο κτίριο του ασφυκτικά γεμάτου στρατοπέδου συγκέντρωσης τους μετανάστες να τρέχουν κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζεται πως στο συγκεκριμένο κέντρο κρατουμένων στην Κόρινθο έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης