Στον χορό των Απόκρεων ο Βόλος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 12:09
Στον χορό των Απόκρεων ο Βόλος
Σειρά εκδηλώσεων για την περίοδο της Αποκριάς από την Τσικνοπέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, έως και την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου.

Οι εκδηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Απ. Παντσά, μπορούν να θεωρηθούν ως επιστροφή στο παραδοσιακό ελληνικό καρναβάλι, το καρναβάλι - πάρτι παλαιοτέρων δεκαετιών. Επίσης, μπορούν να θεωρηθούν ως προσφορά του Δήμου Βόλου στο παιδί και αποτελούν εξαιρετική πρόκληση στη δυνατότητα της χαρούμενης και ευφάνταστης δημιουργικότητάς του.

Επιδίωξη των υπευθύνων του δήμου για το καρναβάλι είναι να αναπτυχθούν σε πολλά σημεία της πόλης -με τη συνεργασία των τοπικών φορέων Πολιτισμού- εστίες γλεντιού, κεφιού και χαράς. Εκεί θα ενεργοποιηθεί η ευρηματικότητα και η φαντασία του κόσμου και, όταν το γλέντι ανάψει, οι πυρήνες γλεντιού θα ενωθούν σε μία μεγάλη συντροφιά, σε μία κοινότητα μασκαρεμένων, ή όχι, φίλων που θα γλεντήσει ως το πρωί. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το κάψιμο του Καρνάβαλου, ο οποίος φέτος θα παρωδεί το μνημόνιο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν, με τη βοήθεια Πολιτιστικών Συλλόγων του νέου δήμου, όλες οι παραδοσιακές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, βασικό στοιχείο των οποίων είναι αυτή η διάθεση του κόσμου να χαρεί, να θυμηθεί, να ξαναζήσει το αβίαστο γλέντι κάποιων άλλων εποχών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 12:09