Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί το ογκώδες υλικό από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που φαίνονται ότι βαρύνουν τους 16 υπόπτους στις παράνομες αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Γνωστός ισοβίτης που περιλαμβάνεται στη λίστα των υπόπτων της υπόθεσης με τις πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες αποφυλάκισαν έστω και για 15 ημέρες τον Αριστείδη Φλώρο, κατέθεσε ένσταση απόλυτης ακυρότητας της έρευνας, υποστηρίζοντας ότι  αυτή βασίζεται σε παράνομο αποδεικτικό υλικό. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει, δεν είχε δοθεί επίσημη άδεια για την καταγραφή από την ΕΥΠ των τηλεφωνικών συνομιλιών που είναι σε τρεις ψηφιακούς δίσκους CD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση ισοβίτης που έχει καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίας, χαρακτηρίζει, μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, μη νόμιμη όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων. Ζητεί μάλιστα να κληθεί εκ νέου σε εξηγήσεις αφού προηγουμένως αφαιρεθούν από τη δικηγορία οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που τώρα υπάρχουν.

 Στην πολυσέλιδη αναφορά που κατέθεσε η συνήγορός του ισοβίτη, Βάσω Πανταζή, σημειώνεται μεταξύ άλλων :

– δεν έγινε κατόπιν διάταξης του αρμόδιου Εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία και να εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– δεν είχε υπάρξει καν άρση απορρήτου εκείνο το χρονικό διάστημα για τα τηλέφωνα των φυσικών προσώπων που φέρονται να συνομιλούν.  «Επομένως πρόκειται ξεκάθαρα για παράνομες καταγραφές της ΕΥΠ(!)», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Τόσο η υποκλοπή προφορικών / τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όσο και η χρήση τέτοιου υλικού συνιστούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, απειλούμενα με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών», επισημαίνεται.

Για τους λόγους αυτούς ζητεί:

1.     Να εξαχθεί από την δικογραφία  το σύνολο των παρανόμως καταγραφέντων τηλεφωνικών επικοινωνιών που κατέγραψε η ΕΥΠ και οι οποίες περιλαμβάνονται σε 3 ψηφιακούς δίσκους CD και να μην ληφθούν υπόψη για τον σχηματισμό δικανικής πεποίθησης σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, διαφορετικά σε κάθε άλλη περίπτωση η προκαταρκτική εξέταση πάσχει από απόλυτη ακυρότητα για τους λόγους που αναφέρονται στο ιστορικό του παρόντος και δη διότι λαμβάνει υπόψη της παράνομο αποδεικτικό μέσο,

2.     Να κληθεί εκ νέου, και μετά την εξαγωγή των ως άνω αναφερθέντων παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, εάν χαρακτηριστεί και πάλι  ύποπτος τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων.

Για την υπόθεση των «ανάπηρων» αποφυλακίσεων έχει κληθεί ως ύποπτοι εκτός  από τον Αριστείδη Φλώρο και τον ισοβίτη, γιατροί που  υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας, υπάλληλοι του ΙΚΑ αλλά και ένας δικηγόρος. Οι περισσότεροι πάντως έχουν λάβει ολιγοήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης