Στην τελική ευθεία βρίσκεται όπως φαίνεται η έρευνα για τα δάνεια των τραπεζών σε μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις.

Στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς απολογήθηκαν οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας μαζί με δύο διευθυντικά στελέχη οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου «Πήγασος» για το δάνειο που είχε πάρει η εκδοτική εταιρεία για τα οποία, φέρεται πως δεν υπήρχαν επαρκείς εγγυήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φώτης Μπόμπολας

Αμέσως μετά την απολογία τους, ο Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αλλά αντίθετα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου στον γιο του, Φώτη και τα δύο στελέχη της εταιρείας.

Η κατηγορία σε βάρος τους αφορά το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία για την οποία διώκονται στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση του επίμαχου δανείου του «Πήγασου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ομολογιακό δάνειο ύψους περίπου 80 εκ. ευρώ στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα δάνεια του ομίλου που είχε στην κατοχή του την εφημερίδα «Έθνος», άλλα έντυπα καθώς και μετοχές του «ΜΕΓΚΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Γιώργος όσο και ο Φώτης Μπόμπολας προσκόμισαν στην ανακρίτρια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν δοθεί εγγυήσεις με ένα ακίνητο 11.000 τμ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κλπ.

Επίσης, επικαλέστηκαν για τη σύναψη του δανείου, στοιχεία από τα οποία, προκύπτει πως από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρείας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.  

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης