Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το πρωί της Δευτέρας η μητέρα του άτυχου βρέφους που απανθρακώθηκε σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα.

Η 30χρονη μητέρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη τα λεπτά που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες μεγάλωνε το παιδί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος της 30χρονης γυναίκας οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα μέσα από τα κρατητήρια: «Ο θάνατος του δεύτερου παιδιού μου ήταν ό,τι πιο τραγικό συνέβη στη ζωή μου μέχρι προχθές. Εγώ το έδενα στο καρεκλάκι, γιατί έτσι πίστευα ότι ήταν ασφαλές, και έφευγα. Δεν είχα χρήματα για να πάρω γυναίκα να το φυλάει και δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει».

Ο συνήγορός της, Σπύρος Δημητρίου, τόνισε ότι «σήμερα, σιγά-σιγά και αυτή συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Βλέπω έναν άνθρωπο σε απάθεια, που είναι χαραγμένα πάνω του τα βιώματα μίας μαύρης ζωής και με πολύ έντονα και θλιβερά περιστατικά. Ήθελε να έχει παιδιά, δεν της έχει δείξει κανένας πώς να τα μεγαλώνει».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης