Τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν», τα οποία προσέφερε ο Ανδρέας Μαρτίνης σε πολιτικούς και πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φέρνουν και πάλι στο γραφείο του ανακριτή τον άλλοτε πρόεδρο του νοσοκομείου, κατηγορούμενο αυτήν τη φορά για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του ο Ανδρέας Μαρτίνης καλείται να απολογηθεί για το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και αφορά σε ζημία άνω των 20 εκατ. ευρώ στο «Ερρίκος Ντυνάν» από «χαρισμένα» νοσήλια και εξετάσεις σε πρώην πρωθυπουργούς και στενούς συγγενείς τους, πρώην υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς υπουργείων, ανθρώπους των τεχνών και δημοσιογράφους. Περισσότερα από 50 πρόσωπα φαίνεται να έκαναν εξετάσεις στο νοσοκομείο ή και να νοσηλεύτηκαν σ’ αυτό χωρίς να βάλουν το… χέρι στην τσέπη χάρη στην προσφορά που τους έκανε ο κ. Μαρτίνης, ζημιώνοντας το «Ερρίκος Ντυνάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπτώσεις φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100%, ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Μάλιστα, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης, ο οποίος απήγγειλε τη νέα κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Μαρτίνη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επικέντρωσε την έρευνά του μόνο στις περιπτώσεις που είχαν κατώτερο πλαφόν τα 3.000 ευρώ, καθώς είναι χιλιάδες εκείνες των ασθενών που προέκυψε ότι εξετάστηκαν ή νοσηλεύτηκαν χωρίς να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος που τους αντιστοιχούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από εκείνους που φέρονται να απόλαυσαν δωρεάν περίθαλψη ή εξετάσεις, χωρίς να το δικαιούνται, δεν θα κληθεί ως κατηγορούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη δικογραφία που διερευνά σε βάρος του κ. Μαρτίνη ο ανακριτής έπειτα από διαχειριστικό έλεγχο στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για την τετραετία 2007-2010 ο οποίος έγινε από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton. Στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκονται συνολικά περίπου 10 δικογραφίες ανάμεσα στις περίπου 10 δικογραφίες για το πού κατέληξαν εκατομμύρια ευρώ από δωρεές και εράνους του κοινωφελούς ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, προφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για την υπόθεση «μίζας» 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου. Ο κ. Μαρτίνης είχε αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα, και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του. Η σύζυγος του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης