Στον ανακριτή οδηγείται ο 33χρονος πιλότος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά. Ο ίδιος ποντάροντας περισσότερο στην εικόνα του, παρά στην ουσία του βαρύτατου κατηγορητηρίου που τον φέρνει αντιμέτωπο με την προφυλάκιση, θα προσπαθήσει, ενώπιον του ανακριτή, να καλλιεργήσει το προφίλ του συντετριμμένου συζύγου για να τον πείσει πως δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Γνωρίζει άλλωστε καλά ο 33χρονος κατηγορούμενος πως η φυλακή είναι μονόδρομος, σε αυτό το στάδιο, μιας και τα στοιχεία που τον βαρύνουν φαίνονται επαρκή για τον ανακριτή και τον εισαγγελέα ώστε να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοποιώντας όσα είχε τη δυνατότητα να μελετήσει, το διάστημα των 40 ημερών που έπαιζε «θέατρο» σε όλους αλλά και εκείνα στα οποία κατέληξε μαζί με τους συνηγόρους του, στη ΓΑΔΑ, το τριήμερο της κράτησής του, ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να «καλύψει» τα λάθη και τη σωρεία των αντιφάσεών του, δίνοντας αυτή τη φορά την πιο αληθοφανή περιγραφή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ.

«Μελετημένη» η απολογία του πιλότου

Ο 33χρονος πιλότος, ευελπιστώντας να κερδίσει μακροπρόθεσμα τον βρασμό ψυχικής ορμής για να σπάσει τα ισόβια που επικρέμονται πάνω του, θα …παίξει το δυνατό του χαρτί που δεν είναι άλλο από την ψυχραιμία την οποία δεν έχασε ούτε ένα λεπτό από τη στιγμή της σύλληψής του. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το ψυχρό, χωρίς κανένα συναίσθημα βλέμμα που είχε ο 33χρονος πιλότος κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με παροιμιώδη ψυχραιμία ο κατηγορούμενος μίλησε στην προανακριτική του απολογία και για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, στο νεκρό σώμα της οποίας δεν δίστασε να αφήσει τη μόλις 11 μηνών, Λυδία, μέχρι που έφτασαν οι αστυνομικοί. Ήταν μέρος του σχεδίου της ληστείας που είχε εφεύρει για να θολώσει τα νερά. Ακόμα και το μωρό φαίνεται πως «εργαλειοποιήθηκε» στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών για να προστατευτεί ο κατηγορούμενος.

Συνεννόηση των δύο οικογενειών για το μωρό 

Τώρα πάντως ο ίδιος ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως το μωρό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει και γι’ αυτό δεν έχει καμία αντίρρηση να μείνει σε όποια από τις δύο οικογένειες, τη δική του ή του θύματος, επιλέξει το δικαστήριο. «Οι δύο οικογένειες είναι σε συνεννόηση για το θέμα του παιδιού» δηλώνει κι ο συνήγορός του, που θα επισκεφτεί για τον λόγο αυτόν την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του μάλιστα, ο κατηγορούμενος σκόπευε να ομολογήσει αλλά θέλει πρώτα να δει τι θα γίνει με το παιδί. Πρόκειται ωστόσο για έναν ισχυρισμό που παραμένει μετέωρος όχι μόνο διότι αυτό δεν συνέβη αλλά και γιατί χρειάστηκαν ώρες μετά την άφιξή του με το ελικόπτερο της Αστυνομίας από την Αλόννησο για να παραδεχτεί πως αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Η έξωθεν εικόνα της οικογενειακής ευτυχίας

Μέσα στο γραφείο του ανακριτή, ο 33χρονος πιλότος θα επιστρατεύσει την έξωθεν καλή μαρτυρία την οποία είχε πετύχει, εκμεταλλευόμενος τη λάμψη και την οικονομική άνεση που είχε με την ιδιότητα του πιλότου.

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι. Όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε» είπε και στην προανακριτική του απολογία εξηγώντας με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς όλες τις ενέργειες που έκανε για την αγορά του οικοπέδου όπου θα έχτιζαν το σπίτι τους.

Τα σχέδια για το σπίτι

Ο κατηγορούμενος πιλότος, αφού αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναζήτησαν το οικόπεδο, σημειώνει πως τελικά το αγόρασαν έναντι 55.000 ευρώ υπογράφοντας τα συμβόλαια στις 6 Μαΐου 2021, δηλαδή 5 ημέρες πριν τη δολοφονία

«Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομά μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει τη διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου» καταθέτει και στη συνέχεια λέει πως έδωσαν στην κατασκευαστική εταιρεία ως προκαταβολή το ποσό των 15.000 €.

«Συνολικά ήταν να δώσουμε περίπου 190.000 € στην κατασκευαστική… Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 € για την κατασκευή και 55.000 € για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα, αλλά πήραμε δάνειο… Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000 € τα οποία είχαμε σπίτι και είναι αυτά που πήραν αυτοί που μπήκαν στο σπίτι» καταθέτει.

Με φειδώ τα συναισθήματα για την Καρολάιν

Παρά την ευκολία πάντως με την οποία ο πιλότος αναφέρεται στα χρήματα και τα σχέδια που έμειναν επί χάρτου, η δυσκολία στο να μιλήσει για την 20χρονη κοπέλα και τα συναισθήματά του για εκείνη ήταν μεγάλη.

Τα μόνα καλά λόγια που βρήκε να πει για εκείνη στην προανακριτική του απολογία ήταν πως επρόκειτο για μία κοπέλα «που, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες, έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια». «Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση, από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά, σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 20χρονη Καρολάιν δεν ζει πια για να μιλήσει και να πει τη δική της αλήθεια, την οποία δεν μοιράστηκε ποτέ με κανέναν. Ούτε με τις φίλες της ούτε με τη μητέρα της. Η νεαρή κοπέλα προστάτευσε την εικόνα του συζύγου της. Και δυστυχώς το πλήρωσε με τη ζωή της…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης