«Μόνο το αυτοκίνητο μη μου πάρεις. Μόλις το αγόρασα με δικά μου χρήματα και δεν θέλω να το χάσω, είναι “πύραυλος”, πολύ καλό…». Με αυτά τα λόγια φέρεται να απάντησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών ο 30χρονος όταν τον συνέλαβαν για τη ληστεία που έκανε στις 24 του περασμένου μήνα σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Την ώρα που ήταν αντιμέτωπος με πολλά χρόνια φυλακής, αυτό που τον ενδιέφερε ήταν το «χαμηλωμένο» αυτοκίνητο που αγόρασε λίγες ώρες μετά τη ληστεία που έκανε. «Κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο συλληφθείς από μάντρα μεταχειρισμένων οχημάτων στην Πάτρα αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας στα ΕΛΤΑ και με τα χρήματα που μόλις είχε αφαιρέσει» ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν περάσει ένα 24ωρο, την πόρτα της Ασφάλειας Πατρών πέρασε και ο συνεργός του στη ληστεία, καθώς εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. «Το “δίδυμο των 30χρονων” ήταν φίλοι από παλιά και τους ένωναν διάφορα πάθη» λέει αστυνομικός που ήταν στο κατόπι τους από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούν τη δράση των δύο ληστών.

Στον φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνονται βίντεο από το σημείο όπου έγινε η ληστεία, αντικείμενα με γενετικό υλικό των δραστών που βρέθηκαν, αλλά και ένα ξενοδοχείο όπου πήγαν και μοίρασαν τη λεία των 20 χιλιάδων ευρώ από τα ΕΛΤΑ. «Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εξιχνίασαν ακόμη δύο ένοπλες (με πιστόλι και αιχμηρό αντικείμενο) ληστείες, που είχαν διαπραχθεί τον Νοέμβριο του 2021, στην Πάτρα, σε κατάστημα ΟΠΑΠ και σε μίνι μάρκετ, απ’ όπου ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει 2.500 ευρώ περίπου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον, όμως, για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας είναι να διαπιστώσουν αν το «δίδυμο των 30άρηδων» είχε αναπτύξει και άλλη παράνομη δραστηριότητα είτε στην Πάτρα είτε εκτός της αχαϊκής πρωτεύουσας. «Μπορεί να έχουμε τις υποψίες μας, αλλά πρέπει να βρούμε τα αποδεικτικά στοιχεία» λέει με νόημα αστυνομικός της Ασφάλειας. 

Οι δύο συλληφθέντες σήμερα και αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης