Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασαν νωρίς το πρωί τα μισά μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν για την μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Ανάβυσσο. Θα απολογηθούν για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις δενδρυλλίων κάνναβης τα οποία εντοπίστηκαν την εποχή που η καλλιέργεια για βιομηχανική χρήση επιτρέπεται. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία των Aρχών, στο θερμοκήπιο των 65 στρεμμάτων συνέβαιναν άλλα πράγματα. Το zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για το σχέδιο των Aρχών που οδήγησε στη σύλληψη των 24 ατόμων. 

Όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετό καιρό καθώς στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης είχε φτάσει μια πολύ σοβαρή, όπως αποδείχτηκε, πληροφορία και συγκεκριμένα άτομα είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» των Aρχών. Άλλωστε οι βασικοί κατηγορούμενοι έχουν κρητική καταγωγή και στενές συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους. Τον τελευταίο μήνα στην υπόθεση ενεπλάκη και η Δίωξη Nαρκωτικών, καθώς τα όρια μεταξύ παράνομης καλλιέργειας κάνναβης και νόμιμης καλλιέργειας κάνναβης για βιομηχανική χρήση απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και σε επίπεδο σχηματισμού δικογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όμως για τους αστυνομικούς αυτό ήταν το δεύτερο πρόβλημα που είχαν να λύσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της έρευνας τα μέλη της σπείρας έδειχναν να διαθέτουν μεγάλη άνεση στις κινήσεις τους και να μη φοβούνται το παραμικρό. «Όταν κάποιος φυτεύει 46 χιλιάδες δενδρύλλια και τα 28 χιλιάδες προέκυψε εργαστηριακά ότι εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, δεν είναι τόσο άνετος. Εκτός αν θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο, ότι κανείς δεν θα τον ενοχλήσει ή οτιδήποτε και αν συμβεί… θα το μάθει από πριν» λέει με νόημα αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «βιτρίνα» ήταν μια καθόλα νόμιμη εταιρεία που είχε συσταθεί για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης. Οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν βρήκαν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάποια από τα δενδρύλλια ήταν για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης. Ωστόσο, για τις διωκτικές Αρχές έχει μεγάλη σημασία να εντοπιστούν από τη δικαστική έρευνα οι χρηματοδότες ενός τέτοιου εγχειρήματος, ενώ αστυνομικοί που ασχολήθηκαν για καιρό με την υπόθεση ανέφεραν: «Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε κάποιους από τους συλληφθέντες να έχουν εμπλοκή και σε άλλες σοβαρές παράνομες πράξεις».

Πάντως τα όπλα που βρέθηκαν σε πολυτελή βίλα στην περιοχή της Κερατέας φαίνεται να ανήκουν σε ένα μέλος της σπείρας και… λάτρη των όπλων και της ακριβής ζωής. Το μαρτυρούν τα πανάκριβα ρολόγια του, αλλά και τα πολυτελή αυτοκίνητα χιλιάδων κυβικών που είχε στην κατοχή του. 

Αυτό που έκανε εντύπωση σε όσους ξερίζωναν για ώρες τα χιλιάδες παράνομα δενδρύλλια ήταν ότι υπήρχαν φυτά με διαφορετική ανάπτυξη, κάτι που δείχνει ότι τα μέλη της σπείρας ήταν έτοιμα να κάνουν σε λίγες μέρες μια πρώτη συγκομιδή και το επόμενο χρονικό διάστημα θα είχαν μεγαλώσει και τα υπόλοιπα ώστε να αποδώσουν και αυτά τους «χρυσούς» καρπούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, «το προσδοκώμενο όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις μέχρι τώρα κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται σε 26.000.000 ευρώ». 

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης