Με την κατάθεση του Γιάννη Πανούση, ξεκινά στον Άρειο Πάγο η διπλή προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί απειλών κατά της ζωής του αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας για τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμφανίζονται ως απόρρητα.

Ο κ. Πανούσης έχει κληθεί να καταθέσει, μεθαύριο Πέμπτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα που διενεργεί την έρευνα. Προαναγγέλλοντας ο ίδιος πάντως την κατάθεσή του, επιχείρησε παράλληλα «αναδίπλωση» όσον αφορά τους ισχυρισμούς του για «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αρχείο πάντως έχει τεθεί η δικογραφία για τον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο γραφείο του κ. Πανούση, στις 10 Φεβρουαρίου του 2009 και την επίθεση σε βάρος του από περίπου 50 άτομα που είχαν εισβάλλει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προπηλακίζοντας και τραυματίζοντας τον πρώην υπουργό, μία εβδομάδα μετά, στις 18 Φεβρουαρίου του 2009. Η επίμαχη δικογραφία πάντως δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο και να συσχετιστεί με την έρευνα καθώς τα όποια αδικήματα έχουν τελεστεί, είναι σε βαθμό πλημμελήματος και λόγω παρέλευσης της 5ετίας έχουν παραγραφεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης