Στον Άρειο Πάγο οι καταγγελίες Αραβαντινού για την κατάσταση στις φυλακές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 19:30
Στον Άρειο Πάγο οι καταγγελίες Αραβαντινού για την κατάσταση στις φυλακές

Οι καταγγελίες του Αντώνη Αραβαντινού για όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των φυλακών που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις για τη δράση εγκληματικών οργανώσεων στις  φυλακές, προκάλεσαν την  παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η οποία παρήγγειλε έρευνα

Οι επιθέσεις σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι ξυλοδαρμοί σε βάρος τους και οι ευθείες απειλές κατά της ζωής τους, για τις οποίες μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός, θα εξεταστούν πλέον από εισαγγελέα Πειραιά που ανέλαβε την έρευνα.

Ο Αντώνης Αραβαντινός κατήγγγειλε  πως  κρατούμενοι ξυλοκοπούν και απειλούν καθημερινά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν αυτοκτονήσει πέντε άνθρωποι μέσα στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, ο κ. Αραβαντινός υποστήριξε ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και τρεις συνάδελφοί του, αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων και  Κορυδαλλού  έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.

Αντικείμενο της έρευνας είναι η βασιμότητα των σχετικών καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 19:33