Στον Δήμο Κοζάνης η έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 09:22
Στον Δήμο Κοζάνης η έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης
Ύστερα από συμφωνία συνεργασίας του δήμου με τη διοίκηση του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ, στον Δήμο Κοζάνης παραχωρείται η έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη προβλέπει ότι ο επιβατικός σταθμός παραμένει στην υφιστάμενη θέση, ενώ οι εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού μεταφέρονται σε νέα θέση στα Κοίλα Κοζάνης.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις πέριξ του σταθμού καθώς και οι γύρω χώροι θα αναμορφωθούν και θα γίνουν τόποι πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου, προβλέπεται η δημιουργία κλειστής αγοράς και στεγασμένης δημοτικής λαϊκής αγοράς και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων. Οι υπάρχοντες χώροι πράσινου πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού προβλέπεται να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν ως χώροι αναψυχής για τους πολίτες του δήμου.

Το Προσύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης και η διοίκηση της ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, και της γ.γ. Πέτης Πέρκα.

Εντός των επόμενων μηνών ο Δήμος Κοζάνης θα καταθέσει την πρότασή του στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 09:48