Ντυμένες και οι δύο στα λευκά, με αρκετή διαφορά ηλικίας, με αμεσότητα αν όχι οικειότητα στα πλαίσια της αστικής ευγένειας, που τόσο λείπει, συχνά πια, από τις σχέσεις των ανθρώπων, οι δύο κυρίες ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και περπάτησαν στα νέα μονοπάτια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις όχθες του Σαρωνικού.

Η κυρία Μπριζίτ Τρονιέ και η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα συζήτησαν ανάμεσα στα μνημεία της Ακρόπολης με την πρώτη να αναδεύει από την κλασσική της παιδεία τις γνώσεις της και τις εκτιμήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα πράγματα έχουν περισσότερη σημασία από τις τυπικές συμπεριφορές που επιβάλει η διπλωματική ρουτίνα. Όπως οι ιδιαίτερης σημασίας χώροι, τα σύμβολα, οι ιδέες, η ίδια η Ιστορία.

Η κυρία Τρονιέ πήρε μία γεύση από αυτόν τον τόπο τον μικρό.

Ελπίζουμε να πήρε και μια βαθειά ανάσα γεμάτη από το άρωμα της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίσημο πρόγραμμα της κας Τορνιέ στην Αθήνα

Κι ενώ ο σύζυγός της Εμανουέλ Μακρόν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η κα Τρονιέ ξεκινούσε την επίσημη ξενάγησή της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα βρισκόταν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου περίμενε να συναντήσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας με σκοπό να ξεκινήσει η προγραμματισμένη επίσκεψή τους στους χώρους του μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του ΚΠΣΝ, στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά, οι δύο κυρίες επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η κα Τρονιέ δεν δίστασε να εκφράσει την χαρά της για την επίσκεψή της στην Αθήνα. Κοντοστάθηκε στην είσοδο του Ιερού Βράχου και δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και έχει σημασία αυτό. Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ, που μας υποδέχτηκαν» σημείωσε δείχνοντας τη Μπέτυ Μπαζιάνα και συμπλήρωσε: «Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης για τους Γάλλους που έχασαν τη ζωή τους στον τυφώνα στον Άγιο Μαρτίνο».

Δείτε στιγμιότυπα από την ιδιωτική επίσκεψη της Μπριζίτ Τρονιέ και της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης: 
«Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ, που μας υποδέχτηκαν» είπε η κα Τρονιέ δείχνοτας την κα Μπαζιάνα

 H Πρώτη Κυρία της Γαλλίας για την επίσκεψή της στην Ακρόπολη επέλεξε να αντικαταστήσει τις μαύρες γόβες με ένα ζευγάρι εσπαντρίγες στην ίδια απόχρωση

Μπριζίτ Τρονιέ - Μπέτυ Μπαζιάνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης