Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση ομηρίας μιας τυφλής γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Η 62χρονη επί έναν χρόνο κρατείτο όμηρος από την αδελφή και την ανιψιά της, οι οποίες παρακρατούσαν τη σύνταξη αναπηρίας και τα επιδόματά της. Την είχαν κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού τους και της παρείχαν μόνο ένα πιάτο φαγητό καθημερινά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση που βίωνε, όταν μπόρεσε να επικοινωνήσει με μια φίλη της, η οποία εν συνεχεία επικοινώνησε με κοινωνικό λειτουργό του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία την απελευθέρωσε. Η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και φαινόταν υποσιτισμένη.

Η 64χρονη αδελφή της και η 35χρονη ανιψιά της θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αντίστροφη μέτρηση

Η 62χρονη υφίστατο αυτό το μαρτύριο επί 12 μήνες, μέχρι που πριν από 15 ημέρες άρχισε να αντιδρά έντονα, να φωνάζει και να ζητεί να επιστρέψει στο σπίτι της. Μάνα και κόρη αναγκάστηκαν να επιστρέψουν την 62χρονη στο διαμέρισμά της επί της οδού Δελφών, αφού η ανιψιά έφυγε από εκεί με την οικογένειά της.

Ωστόσο, και στο σπίτι της η γυναίκα έζησε έναν δεύτερο εφιάλτη, αφού μάνα και κόρη ήταν αποφασισμένες να την ελέγχουν πλήρως. Στο διαμέρισμα ζούσε δίχως ρεύμα, με άδειο ψυγείο, χωρίς τα προσωπικά της έγγραφα και δίχως το κινητό της. Μάλιστα, της είχαν πάρει ακόμη και τα κλειδιά του σπιτιού της για να μην μπορεί να βγει από αυτό.

Έπειτα από όσα πέρασε η τυφλή γυναίκα, ένα πρωί κατέστρωσε το σχέδιο προς τη σωτηρία της. Έβαλε το χαλάκι εισόδου στην πόρτα για να μην κλείσει και μείνει στον δρόμο. Κατόπιν βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας της επί της Δελφών και σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Έδωσε στον οδηγό ένα χαρτί, στο οποίο αναγραφόταν ο αριθμός ενός κινητού τηλεφώνου, και τον παρακάλεσε να καλέσει σε αυτό το νούμερο διότι ήταν πολύ μεγάλη ανάγκη. Έτσι κι έγινε. Η γυναίκα μίλησε με τη φίλη της λέγοντάς της πως είναι επείγον να την επισκεφθεί. Η πρώτη λέξη που της είπε όταν συναντήθηκαν ήταν «πεινάω».

Εν συνεχεία ενημερώθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών, κατόπιν η εισαγγελία και με εντολή της οι αστυνομικές αρχές έκαναν την έρευνα και συνέλαβαν μητέρα και κόρη.

Η 62χρονη θα διαμένει στο εξής στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης