Στον εισαγγελέα οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση ηρωίνης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 22:48
Στον εισαγγελέα οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση ηρωίνης
Στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικής υπηκοότητας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση νέας ποσότητας ηρωίνης, βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε το Σάββατο, στη διάρκεια της νύχτας, σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί.

Η νέα ποσότητα ηρωίνης συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη ποσότητα ίδιας μορφής ναρκωτικών ουσιών, άνω του ενός τόνου, που είχε εντοπιστεί πριν από λίγες μέρες έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Στην εισαγγελία οδηγήθηκαν τα 11 άτομα-μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και το οποίο είχε μεταφέρει όλη την ποσότητα ηρωίνης, που ανέρχεται σε δύο τόνους και 120 κιλά.

Στην εισαγγελία έχουν οδηγηθεί επίσης άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.

Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν, ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

Διαβάστε επίσης: To βαπόρι της ηρωίνης
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 21:38

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 22:48