Στον εισαγγελέα η υπόθεση με τα σκοτωμένα κρι - κρι!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 12:31
Στον εισαγγελέα η υπόθεση με τα σκοτωμένα κρι - κρι!
Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται από σήμερα η υπόθεση με τους κυνηγούς που ποζάρουν δίπλα σε σκοτωμένα κρι-κρι σε φωτογραφίες που οι ίδιοι έχουν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση με τους… περήφανους θηρευτές των αγριμιών ερευνάται από τη Δικαιοσύνη μετά και την καταγγελία στην οποία προέβη το Σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» από κοινού με το ΕΚΠΑΖ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου Kρήτης κ. Παπαδόπουλου, το σημείο στο οποίο ποζάρουν οι κυνηγοί είναι χωρίς αμφιβολία η Ντία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως μέχρι και πριν από μία πενταετία είχε δοθεί άδεια κυνηγιού στην Ντία, καθώς στο νησί υπήρχαν πολλά ημίαιμα κρι-κρι, τα οποία έπρεπε να εκλείψουν.

Έτσι οι Αρχές τώρα ερευνούν το πότε τραβήχτηκαν οι σοκαριστικές φωτογραφίες και κατά πόσο είχε δοθεί άδεια στα εν λόγω άτομα να κυνηγούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, η νομιμότητα δεν έγκειται μόνο στον αν είχαν άδεια οι συγκεκριμένοι κυνηγοί, αλλά και στο κατά πόσο ο αριθμός των ζώων που σκότωσαν συνάδει με τη σχετική οδηγία της εκάστοτε κυνηγετικής περιόδου.

Πάντως, σύμφωνα μια πρώτη εκτίμηση ειδικών του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, τα ζώα είναι κρι-κρι και όχι ημίαιμα.

Οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη τονίζουν πως η καταγγελία δεν αφορά μόνο στην προστασία του αγριοκάτσικου της Κρήτης, αλλά και στην ανάρτηση αυτών και αντίστοιχων σοκαριστικών φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 12:35