Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Κώστας Αραμπατζής.

Ο 55χρονος που προκάλεσε τον πανικό χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, εισβάλλοντας πάνοπλος στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και κρατώντας ομήρους τρία άτομα, θα κληθεί να εξηγήσει τι τον οδήγησε για δεύτερη φορά σε αυτή την πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανική Σχολή της ΘεσσαλονίκηςΑπό τη στιγμή που παραδόθηκε στους αστυνομικούς, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, κρατείται από εκείνη την ώρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Δημήτριο Τσακνάκη, ο 55χρονος ήταν αποφασισμένος να διαπράξει τα όσα είχε σχεδιάσει, όταν μπήκε στην Γερμανική Σχολή.

Και αυτό πιστοποιεί και ο βαρύτατος οπλισμός που έφερε. Πρόκειται για ένα πιστόλι Zastava, το οποίο κρατούσε, ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου Scorpion, τρείς χειροβομβίδες (μία επιθετική και δύο αμυντικές ανατολικού Τύπου. Επίσης εντοπίστηκε μέσα στο σακ βουαγιάζ, ένας εκρηκτικός μηχανισμός με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής σύλληψης, τρεις ηλεκτρικούς πυροκροτητές, διακόπτη και μπαταρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρες αγωνίας για μαθητές και γονείςΟ 55χρονος ζητούσε την καταβολή 10 εκατομμυρίων ευρώ και να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τα παιδιά του στη Γερμανία, καθώς του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, όπως δήλωσε ο κ. Τσακνάκης, ύστερα από τις καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις.

Στις 16 Μαΐου του 2006 ο Αραμπατζής είχε εισβάλει και πάλι στο ίδιο σχολείο και είχε συλληφθεί. Τότε καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών, η οποία, όμως, λόγω καλής διαγωγής μειώθηκε σε 3 χρόνια. Είχε αποφυλακιστεί στις 18 Ιανουαρίου 2009 και έκτοτε έπρεπε κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Χρυσούπολης. Αυτό έκανε και το πρωί της Τετάρτης. Και μετά πήρε τα όπλα του και εισέβαλε στο σχολείο…

Διαβάστε επίσης:

Παραδόθηκε ο δράστης στη Γερμανική Σχολή, Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:31.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης