Ακριβώς στον 13ο χρόνο «χτύπησε η καμπάνα» για τα λατομεία Μαρκοπούλου. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απέστειλε στον εισαγγελέα τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συνεχίζονται οι παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης από τα λατομεία.

Ο φάκελος αφορά τις επιχειρήσεις Λατομεία Μαρκοπούλου και Αδελφοί Σταύρου, ενώ τα στοιχεία προέκυψαν από αεροφωτογράφηση της περιοχής, που έγινε το Σεπτέμβριο του 2008 και φέτος τον Ιούνιο, καθώς και από επιθεώρηση του Ιδρύματος Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για περιοχή που έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, αλλά και αναδασωτέα. Μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 4.000.000 ευρώ από την Επιθεώρηση Μεταλλείων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, αν και η αρμοδιότητα αδειοδότησης των επιχειρήσεων δεν ανήκει στο υπουργείο, ωστόσο οι υπηρεσίες κινήθηκαν επικουρικά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να κρύψουμε την αλήθεια και δεν χρωστάμε σε κανέναν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης