Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού αναμένεται να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ενώ στο κελί θα βρίσκεται μαζί και με άλλες κρατούμενες.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αντίθετα θα είναι μόνος του στο κελί στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών όπου κρατούνταν μέχρι πρότινος τα μέλη της 17 Νοέμβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Καταπέλτης ο ανακριτής για τον Γιάννο και τη σύζυγό του
Καταπέλτης είναι το πόρισμα του ανακριτή για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη Σταυρούλα Κουράκου. Στο ένταλμα της προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε τη νύχτα, αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του μετά τη μαραθώνια απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Κατηγορούνταν για «μίζα» ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να δόθηκε για την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία THALES καθώς και για εκείνη που αφορούσε στα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης