Ευαγγελισμός, Εφετείο, Ευελπίδων, Κορυδαλλός. Αυτό είναι το δρομολόγιο που ακολούθησε η αυτοκινητοπομπή με τα περιπολικά και τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη στις φυλακές, μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Μαζιώτης μεταφέρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τον Ευαγγελισμό στο Εφετείο και στην Ευελπίδων, την ώρα που η περιοχή ήταν αποκλεισμένη και πετούσε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία του, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου που ζητούσε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών του Ευαγγελισμού, ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζήτησε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του νοσοκομείου, ώστε να ξεκινήσει η κατάθεση του κατηγορούμενου, ωστόσο η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά, καθώς ο Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει, ενώ σε σχετική ερώτηση του ανακριτή, δήλωσε ότι το επάγγελμά του είναι «επαναστάτης».

Από τη μεριά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, κ. Σπύρος Φυτράκης, ζήτησε και πήρε διήμερη προθεσμία, προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία.

Το άλμπουμ της Ασφάλειας για τον Μαζιώτη

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας του Μαζιώτη συνεχίζονται σε Αττική, Φθιώτιδα και Πελοπόννησο, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες -από κάμερες κλειστού κυκλώματος- που απεικονίζουν τον συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη και συνεργούς του κατά τη διάρκεια ληστειών στην Κλειτορία Αχαΐας και τα Μέθανα.

Πρόκειται για το… άλμπουμ της δράσης του Νίκου Μαζιώτη και συνεργατών του, το οποίο έχει στο αρχείο της η ΕΛ.ΑΣ. και το έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Πιο συγκεκριμένα, κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία του Νίκου Μαζιώτη (του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 – 1 – 1971 στην Έδεσσα) αλλά και φωτογραφίες με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα

Η μεταμφίεση του Νίκου Μαζιώτη λίγο πριν την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι

Στοιχεία ταυτότητας του Πετρακάκου Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Εννέα φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.

Επιπλέον δημοσιοποιούνται:

Φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012.

Τέσσερις φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη, ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.

Σε βάρος των παραπάνω προσώπων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αφετέρου στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων και εξακρίβωση στοιχείων λοιπών συμμετόχων και σύλληψη αυτών, με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης