Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης οι 16 επιζώντες από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 10, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Τους μετανάστες, που ταξίδεψαν από τη Λέρο, υποδέχθηκαν άνδρες του Λιμενικού αλλά και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους στο λιμάνι, οι μετανάστες μίλησαν στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον Πειραιά, αποκαλύπτοντας τον πόνο και την αγωνία που βιώνουν όλες αυτές τις ημέρες.

Δύο από τους μετανάστες είπαν ότι έχασαν τα παιδιά τους και τις συζύγους τους στο ναυάγιο.

Σημειώνεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα, κλιμάκιο της οποίας μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης στη Λέρο και συνομίλησε με τους μετανάστες, εξέφρασε την ανησυχία της για το συμβάν και σε ανακοίνωσή της κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και το πώς ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε πλοιάριο υπό ρυμούλκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ισχυρισμούς επιζώντων μεταναστών, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Βάσει των ίδιων ισχυρισμών, οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών.

Πάντως, το αρχηγείο του Λιμενικού έδωσε χθες διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τους ισχυρισμούς μεταναστών.





σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης