Δευτέρα 19 Ιανουαρίου του νέου έτους και αυτήν τη στιγμή που μιλάμε και άγνωστο ως πότε, ο Πειραιάς θα είναι στολισμένος και κατ’ επέκταση φωτισμένος, με τα λαμπάκια των Χριστουγέννων! Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τις γιορτές και στο δήμο Πειραιά, κανείς δεν έχει φροντίσει, ώστε ή να βγουν τα λαμπάκια που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη, είτε τουλάχιστον να απενεργοποιηθούν.

Το ρεπορτάζ μας διήρκεσε δύο ημέρες! Παρόλο που οι υπόλοιποι γειτονικοί δήμοι έχουν βγάλει το χριστουγεννιάτικο στολισμό, στο δήμο Πειραιά μας εύχονται ακόμα «Καλά Χριστούγεννα» και «Χρόνια Πολλά». Τα λαμπάκια με τους Άι Βασίληδες, τα έλατα και οι καμπάνες, κάθε απόγευμα, με τη δύση του ήλιου, φωτίζουν όλη την πόλη του Πειραιά, ενώ την ίδια ώρα, το ρεύμα που καταναλώνεται είναι υπέρ αρκετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος. Το ίδιο ρεπορτάζ είχε καταγραφεί και την περσινή χρονιά, μόνο που τότε είχε γίνει λίγες μέρες πριν το… Πάσχα! Κανείς δεν είχε ευαισθητοποιηθεί να τα ξηλώσει από τις κολώνες της πόλης. Θα αναρωτηθεί κανείς «Είναι τόσο κουραστικό για το δήμαρχο, Παναγιώτη Φασούλα, να δώσει εντολή να σβήσουν τα εορταστικά λαμπάκια ή δε βρίσκεται στον Πειραιά ο ίδιος, ώστε να δει τι συμβαίνει στο χώρο ευθύνης του;» Δώδεκα μέρες μετά το τέλος των γιορτών, απέναντι από το Θέατρο του Πειραιά, στην πλατεία, βρίσκεται ακόμα ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλά ακόμα δέντρα, όπως αποκαλύπτεται στην κάμερα. Ακόμα και το καρουζέλ περιμένει νυχτιάτικα τους μικρούς φίλους φωτισμένο. 

Εμείς, ως φορολογούμενοι πολίτες, θα αναφέρουμε ότι αυτό το ρεύμα που καταναλώνεται όλα αυτά τα δεκάδες 24ωρα, θα κληθούμε να το πληρώσουμε χωρίς να υπάρχει λόγος. Πολύ περισσότερο δε, θα κληθούμε σε λίγους μήνες να πληρώσουμε με τους γνωστούς τρόπους του ελληνικού Δημοσίου, το ρεύμα που θα πρέπει να αγοράσει η Ελλάδα από τις γείτονες χώρες, για τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου, όταν την ίδια ώρα, αυτό που καταναλώνεται άσκοπα σε περιπτώσεις όπως αυτή του Δήμου Πειραιά, μπορεί κάλλιστα να εξοικονομηθεί.

Ευχή όλων μας, να μη δούμε τα στολίδια του Πάσχα, δίπλα στον Άι Βασίλη, τα έλατα και την ευχή «Καλή Χρονιά»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη καταχώρηση: 19 Ιανουαρίου, 20:34)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης