Στον Πειραιά το ιστορικό ιστιοφόρο πλοίο του ιταλικού ναυτικού «Palinuro»

Στον Πειραιά το ιστορικό ιστιοφόρο πλοίο του ιταλικού ναυτικού «Palinuro»
Στο λιμάνι του Πειραιά θα αγκυροβολήσει, από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro». Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, η απόφαση να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο εκπαιδευτικό ταξίδι του 2017, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την επιθυμία σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και υπογραμμίζει την φιλία προς τον ελληνικό λαό, μέσω της παρουσίας ενός πλοίου συμβόλου της Ιταλίας και του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, γνωστοποιεί πως όσοι αγαπούν τα πολεμικά πλοία ή έχουν απλώς την περιέργεια να δουν ένα από κοντά, θα μπορέσουν να επισκεφθούν το ιστιοφόρο Palinuro το Σάββατο, από τις 16:00 έως τις 19:00, την Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 19:00, και τη Δευτέρα, από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 18:00.

Το Palinuro είναι ένα ιστορικό ιστιοφόρο πλοίο, τύπου γολέτας, με το οποίο εκτελείται το φετινό εκπαιδευτικό ταξίδι των ναυτικών δοκίμων της Ιταλικής Σχολής Υπαξιωματικών του Ταράντο (Taranto).
Μετά τον σταθμό στον Πειραιά, το Palinuro θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Αιγαίο και θα καταπλεύσει στα λιμάνια της Λάρνακας και της Ρόδου, συνεχίζοντας την εκπαίδευση των νέων δοκίμων στις ναυτικές και ναυτιλιακές επιστήμες.

Επισημαίνεται, τέλος, πως για την επίσκεψη θα πρέπει να γίνει κράτηση, μέσω του γραφείο του ακόλουθου Άμυνας της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα (αποστέλλοντας ονοματεπώνυμο και στοιχεία ταυτότητας, την ώρα και μέρα της επίσκεψης και ενδεχομένως τις πινακίδες του αυτοκινήτου για να επιτραπεί η πρόσβαση στην Πύλη E11 του Λιμένα) στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: addettodifesa.atene@gmail.com.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017, 22:48