Στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγχιάλου το νέο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 10:35
Στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγχιάλου το νέο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
Στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγχιάλου, στον Δήμο Χαλκηδόνας, μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ, με νταλίκες, τα προκατασκευασμένα σπίτια που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Ιωάννης Τσουκνιδάς, είχε ενημερωθεί πριν από μία βδομάδα από τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Φίλιππο Τσαλίδη για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας σε περιοχή του δήμου του.

«Πρόκειται για έναν χώρο 10-15 στρεμμάτων που ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία και τον παραχώρησε προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος φιλοξενίας» δήλωσε ο κ. Τσουκνιδάς, προσθέτοντας ότι ο δήμος θα συνδράμει όποτε του ζητηθεί.

Πάντως, η χθεσινή έλευση των προκατασκευασμένων σπιτιών με νταλίκες προκάλεσε αναταραχή στους όμορους δήμους Ωραιοκάστρου και Δέλτα, με τους δύο δημάρχους, Αστέριο Γαβότση και Μίμη Φωτόπουλο αντίστοιχα, να δηλώνουν άγνοια για την επιλογή της περιοχής καθώς και για το πού ανήκει διοικητικά.

Οι δύο δήμαρχοι επικοινώνησαν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συνάντησή τους στο Δημαρχείο Δέλτα.

Για «ανοργανωσιά από πλευράς της κυβέρνησης» κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στον χώρο δεν υπάρχει «ούτε νερό, ούτε τουαλέτες και ρεύμα», ενώ την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση εκφράζει ο κ. Γαβότσης.

«Ο χώρος δεν έχει καμία υποδομή και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καν ενημερωθεί προκειμένου να ενσκήψει στο θέμα και ίσως να υποδείξει έναν άλλο χώρο» είπε, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για το πού ανήκει διοικητικά ο επιλεγμένος χώρος, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, «βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 10:47